Monday, October 12, 2009

My new hobby

I have a new hobby that keeps me awake till the early hours. Let me share some of em here.


did these just before Raya.... sikit lagi tak sempat for use on 1st day Raya...



my favourite baju now.... ;D




in the middle of sewing this. Planning to add a bit more.



Yesterday morning, the whole family went for a jog. Took pictures after that with our new camera. ;D





I am eagerly waiting for tomorrow. Mia's paper will end at 9:40 am. Dia kata lepas tu terus the whole batch will go watch movie.... hehe... i can imagine they all macam kambing terlepas kandang.... And i can also start raya sakan again, a week before PMR i stopped jalan2 Raya, a friend ajak gi tengok wayang to release stress pn i tak pegi(anak PMR mommies stress huhu...) but tak samapai hati la. Knowing that dia belajar and buat revision kat college, kita pulak nak enjoy. Just couldnt do it. So Tuesday pun macamm merdeka for me la..... hehe


Have a great day everyone!

16 comments:

rose said...

cantiknya..pandai akak buat
tula..if ade minat n bakat..semua menjadi kan..

good luck for mia!

zarin said...

wow! cantiknya kak!
terpegun saya tengok..akak pi kelas jahit manik ke? :)

habis pmr plan tengok wayang :) teringat zaman i kat tkc dulu hehee

jorazak said...

helena
1. manik, manik, ghelit, ghelit...
2. hi, hi, boleh ambil upah jahit manik ni...lebih mahal dari jahit leher baju kurung

Mama Rock said...

ok, merdeka oredi....so what movie are you watching?

hehe, nice artwork...i cant indulge into those anymore (not that i am berseni sgt), mata ni dah tak mengizinkan! nak masukkan benang pun suruh budak2 buat kan :)

Ummi365 said...

pandai you jahit... i tak boleh nampak dah nak jahit manik ni.. mau tangan yang dijahit nanti.

oh lupa mia pun ambik pmr kan.. semoga mendapat result cemerlang.

aNIe said...

Salam Helena...lama tak singgah ke mari...camaner anak yan gbaru lepas PMR tu...harap2 anak2 kita akan mendpt kejayaan cemerlang...

Cantik jahitan manik tu...rajin sungguh Helena...akak ni minat...tapi malas lah pulak..hehehe

tireless mom said...

Hi Helena.

Do you take orders?

Hope Mia is enjoying the post PMR celebration.

Helena said...

rose, thx..... entah napa tiba2 teringin nak buat masa puasa dulu. Sebenarnya masa Mia kindergarten pun i ada buat .... tapi sekejap aje la....

Mia kata dah start belajar sylabus form 4... ;D

Helena said...

zarin... mmg dah tau dah jahit manik... tapi just b4 puasa hari tu ada jugak belajar sikit, nak tau mcmana buat latest design..... at least tak yah la keluar duit nak lip lap lip lap.... ;D

Helena said...

jorazak.... dalam dok2 menjahit, someone told me that ada yg charge as mmuch as RM200? biar betik...... huhu ...

Helena said...

mama rock, yup merdeka. tapi belum tgk movie ler..... ni nak finals pulak.... tunggu final exam la pulak.... :(

jahit manik ni ada musim la mama rock... but i hope kali ni i tak hangat2 tahi ayam.... ;D

Helena said...

thx ummi, insyaAllah nampak lagi la nak masuk benang, tapi byk kali gak jari kena cucuk bila nak masuk beads. hehe

now penantian pmr kan? christmas this year would be menyeramkan ;D

Helena said...

kak anie....selalu lupa akak tukar nama ;D pasal pmr, we just doa for the best kan.... alahai tiba2 lak kecut perut....

dulu helena tak minat jahit beads ni, tiba2 lak minat bulan puasa hari tu... ;D So bykla agenda kat rumah ni....:D

Helena said...

tireless mom,

nola dear, dont dare to take orders, still baru belajar lagi ni. Lagipun I'm not the type yg every day can sit down and jahit, i am too restless to do that.... nanti org marah pulak kan....

Mia just came back from PD, enjoy la dia, kayaking, flying fox.

You have a good day yeah....

NBK466 said...

Laa..tak amik order ek.. baru nak tempah kat Halena baju raya I next year yg 23 pasang itew..he.he.he.

Helena said...

hi NBK!! how r you. How is life in Singapore??

Nak tempah 23 pasang..... haha.... pandai la you... :D