Wednesday, August 01, 2007

Zaryff's picture, passport size

I was scanning some photos when I came across Zaryff's picture passport size which was taken when he was 6 yrs old, still in kindy.

He looked funny, heran macamana his picture can turn out like that. A bit crossed eye and ala-ala clown pun ada.... hehe.





"Zaryff, kenapa gambar Zaryff kelakar macam ni" I asked, suppressing my laughter.


"Zaryff nak senyum..... Zaryff tak tau macamana nak senyum" Zaryff explained while looking at the photo.


"Zaryff senyumla macam biasa" I said.


"Tapi cameraman tu suruh senyum lama2...... mama ingat tak penat ke mulut Zaryff?"




Hehe..... betul jugakkan.



Below is another picture taken a year later (2007) , for his standard 1 registration.



Alahai boboy mama.....

24 comments:

Kak Lady said...

Hehehe...agaknya memag dia tak pandai bila orang suruh2 senyum kot...tu gambar no. 2 tu...nampak ensem dengan senyum tersembunyi...

Ensem boy...

Dad of Four said...

Within a year...so much different!

Kak Elle said...

mmg betul kata zaryff tu susah tau nak senyum depan camera...macam I pun dulu senyum punya senyum akhir nya senget juga mulut I.

U.Lee said...

Hi Helena, your boy sure has good looks. Ikut bapa?
Looking at him now, in 15 years time he will be having real heart breaker looks, to the SYT's I mean. (Sweet young things) Ha ha.
Best regards, UL.

helena said...

kak lady, hehe dia mmg nampak gabra bila cameraman ambik gambar. Masa tu I was busy helping Puteri sikat rambut. So i tak nampak yg he needs my help.

Bila gambar no2 siap, I asked him, kenapa tak senyum. Hehe senyum control la tu...

Dad of 4...... hehe not really but from the pictures tu, nampak different kan?

helena said...

kak elle, senget mulut takpa, ini sampai juling mata dia.... hehe

Helena kalau ambik gambar passport, mesti takut kut2 terlelap mata.

helena said...

Uncle Lee.... haiya you've hurt my feelings lor....... why cant he get the good looks from me???? (hehe)

But you are right, he looks more like his father. But unfortunately he has curls, so i need to send him to the barber and shave no3 every 2 months.

He is on the cute side, his teachers from kindy to his std 1 teacher would always tell me how adorable he is and they like the way he smile "malu2 kucing".

Hubby said that Zaryff will definitely be a heartbreaker, just like him. Haha.

U take care Uncle Lee.

OndeOnde said...

nanti scan lagi 5 tahun punya gambar pulak...

MAMAMIA said...

Gambar No 2 tu, dia nampak matured. Tak macam gambar budak Darjah 1.

Gambar I utk Mykad, passport, driving license, ID, etc. semua tak semenggah. Why aah?

NBK466 said...

Wah kacaknyer...cam abg NBK lak..he.he.he..

ADIEJIN said...

hahahaha...kelakar..ada tokoh ganti Mr Bean. Adeii..sakit perut haku.

maklang said...

mmg betul...gambar kedua tu dah pandai kontrol macho tu...

WANSHANA said...

Hmmm...one heart-breaker in the making you have there, Helena...

wan said...

hehe lagi comel gambar first.

My lil gal pun selalu amik gambar macam tu..

sherrina said...

amboi, hensemnya. Sure ramai makcik-makcik yang sudi nak buat menantu nanti ni...muehehehe....

pB said...

kecik kecik dah handsome

jimi said...

Kak Helena, Jimi enjoy baca blog akak. And i think you are such a supermom!

D said...

HeHe.. I pun baru 'training' my eldest son to smile a sweeter smile when taking photos. Orang lain semua senyum lebar, dia selalu serious je. Just a smirk! When asked, dia kata, macamana nak senyum? Ayooo... tu pun tak tau ka? LOL

ruby ahmad said...

Hi Helena,

I find both photos endearing. Kids ni so innocent and they are full of joy.

Digression here, I was invited to alma mater recently to be guest for dinner with form twos. Had a fabulous and great time there with adik2.

cikdinz said...

agak nya bila dah 18 tahun nnt, mcm mana lah senyum nya....heheheee...

13may said...

salam...apa kabar???
Lamanya tak datang sini...hehhe

Helena said...

onde2 : hehe, then i update kat sini in 5 yrs time ok?

mamamia : same here la kan.... tension kalau gambar tak menjadi

nbk : ooo u ni category kacak ye?

adiejin : hehe... mmg helena gelak sakan tgk gambar tu... but not in front of him la....


maklang : yela... gambar control macho.... sampai senyum pun buat syarat ajer...

wan shana : itula anak bujang yg i gomol every day.... hehe

wan : gambar tu priceless sgt.... hehe

sherrina : hehe.... kena suruh dia belajar kuat2 dulu.... barula saham tinggi....

pb : sometimes wonder how would the kids look like when they grow up.... Selalu berubah kan...

jimi : glad to know u enjoyed yrself here. I'm just a normal mom trying to give the best to her kids...

d : itu yg Helena tak paham.... susah sgt ke nak senyum *garu kepala*

ruby : hi good to have you back... yes kids are full of innocence....

cik dinz : ai... dah 18 tahun pandaila dia with his lopsided captivating smile and remos kat rambut dia tu? hehe.

13may : hi welcome back.... selalu2 la ke sini. Jangan malu2...

Luna said...

uish..kening dia yang mahal tu...

©Opah De said...

Salam Helena...
Salam perkenalan... wah, nampak in one year, banyak sungguh perubahan Zaryff tu. In the latest photo, dia nampak relax dan selamba. Handsome, sure ramai yang gaga nanti... huhu.