Saturday, January 09, 2010

2010 started with a bang!

The first few days of 2010 was tiring..... Mia left for college after Christmas. But her baju, books and things still banyak kat rumah. So i had to make sure everything is washed, ironed, packed. And hantar kat dia the day before school starts.


Once done, terus pulak siapkan barang Anastassia. Memang rasa nak pengsan sebab kali ni i kononnyer rajin and tak hantar baju ke dobi.... Menyesal tak sudah! SUmpah menyesal!


To make things worst, mengelap and bersihkan locker and katil Mia and Anastassia pun i buat....Something yg i takkan kasik they all buat sebab benda tu berabuk and all. Since the kids pun macam i, allergic to dust, i taknak they get sick pulak. Biar mak dia sakit, tapi anak selesa start belajar kat sekolah....


So after both anak dara's dah settle down kat asrama.... and Pu3 and Zaryff pun dah start gi sekolah... dengan dukacita diumumkan yg HElena terus DEMAM..... hehe dah agakpun....


Now feeling a bit better.... malam tadi i upah myself something yg dari dulu nak buat tapi no time..... tengok AVATAR......


Bestnyer AVATAR.... nasib baik i tengok, if not rugi.... though deep inside i terbayang2 Anastassia yg teringin nak tengok tapi tak sempat nak tengok.... so i feel a bit guilty la....


The house jadi kapal karam bila kids balik for hols.... now dah housekeeping Part 1 and PArt 2..... so tinggal part 3 and part 4..... hehe.


Sambil tu nak start baking again..... want to try out Jamie Olivers punya brownie recipe..... or anyone ada baguz punya brownie recipe? Then nak start buat beads..... and banyak lagi la....


By the way, I dah suka pulak ber biz ni..... Saja2 hehe..... Kali ni biz tshirt.... tshirt nombor2 tu..... boleh customize, logo pun banyak to choose from.... a lot of colors to choose from..... and boleh dapat extra income lagi..... Siapa interested let me know kay.....


I baru tempah 6 tshirts for the whole family. Semua color blue.... tapi semua different type of blue..... Lepas ni nak order all green, different types of greens also (hubby nak) and red (Pu3 punya request)


Siapa nak tau more, i boleh story2 lagi.... ada tshirt, ladies fitting tee, jubah... etc.... mcm-mcm.... and yg bestnyer boleh dapat income tu..... :D

7 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wow..siap pegi bersihkan locker n katil..hehhe..supermom ni..

kita skarang mmg takde kesempatan langsung nak g tgk wayang

if rafiq's grandparents ade kat sini, leh tolong jaga sat..ehehe

hepi new year kak helena..:-)

tireless mom said...

Dear Helena

I hope you are feeling much better and fully recovered.

Congrats to Mia. Heard KYS PMR results, 100% straight As, yang 5 tu insignificant kot.

Helena said...

rose, hehe yela nak dia selesa start school term. Karang dia beriya housekeeping nanti, 1st day of school demam ker, exhausted ker. So biarla mak dia yg buatkan. Sekali setahun, Sebab lepas tu they all kena buat sendiri kan...:D

penat kan jadi baby, tak cukup tido semua.... tapi happy sangat2 kan. I still remember how i can spend time dok pandang aje mmy baby yang tido.... :D

Helena said...

tireless mom. Syukur dah ok dah demam. thanks. Mak kena selalu sihat if not kelam kabut rumah and schedule kids... hehe.

Thanks, yup am so happy for Mia. KYS 100% lagi.... eh tapi Mia bukan kat KYS tau.... but she has friends there la...

izzsofead said...

Salam... busy jugak u ni.....but atleast after they are gone back to hostel u still have time for yrself rite? or else takkan ada masa nak beading n t-shirt business..unlike me...love beading but takder masa...anyway good luck to yr new business venture...I hope I can start something ....

Helena said...

izzsofead,

my main biz is jual authentic handhabs from London. Beadings tu untuk sendiri pakai jer.... not me la nak duduk lama2... i ni jenis restless.... :D

Tshirt tu i assist hubby... yup, bila kids balik hostel, the younger ones pegi sekolah, banyakla akal i.... hehe

Helena said...

izzsofead,

one more thing, tshirtbiz tu mmg kita orang cari biz partners. So siapa2 nak extra income boleh la join... sambutan memang menggalakkan and the biz is new. So banyak la peluang...