Thursday, October 16, 2008

Happy Birthday Zaryff!!!

Today is Zaryff's Birthday. Since he is crazy with Ben 10, I made a Ben 10 card for him.



Since today is also the last day of final exams..... i decided to bring the kids makan at a hotel in town.... hehe.... dulu lepas UPSR, Helena tak dapat Merdeka betul2..... TODAY baru dapat merdeka betul2..... hehe. So I'm giving myself a treat la kononnya and 2-1 la with Zaryff's birthday....
But I reminded him..... makan kat hotel on your birthday ni.... sebab timing dia kena..... jangan pulak expect every year makan hotel during birthdays.... hehe... pengsan Helena..... and also to make the others understand and tak kecik hati.....
He already received a birthday gift from Anastassia, who bought a Ben 10 watch for him during a recent school excursion to Putrajaya recently....
Happy Birthday sayang..... remember to be a good muslim, study hard when I ask you to and..... jangan makan banyak sangat yer.... you've been putting on weight lately.....

14 comments:

IBU KUMBANG said...

sekarang tengah gila Ben10... hari tu saya ajar anak saya.. kalau orang tanya ameer, cakap nama saya ameer farhan bin dot dot..
akak tau tak dia jwb camni...
"bukan, Ameer Farhan Ben10"...
pengsan saya dengar!
Selamat hari lahir zaryff..

arina said...

happy besday zaryff!!

eh sis helena study lagi ke? all the best to both of you!

jorazak said...

zaryff
Selamat Ulangtahun Lari Lahir
Semoga panjang umur dan murah rezeki
Jadi anak yang soleh
Dengar cakap mama dan ayah
Belajar rajin-rajin...

wanshana said...

Happy Birthday, Zaryff!!

Semoga panjang umur, dimurahkan rezqi and menjadi anak yang soleh, insya Allah.

Boleh geng ngan Hilman who also has been putting on wait of late :)

rizza said...

Happy Birthday Zaryff!!

Semoga jadi anak yg berjaya di dunia & di akhirat.....
All the best!!!

wanshana said...

Ooops! I meant "putting on weight" :)

rose said...

happy birthday zaryff..
nak tanye leh tak kak..
nape akak suka highlight nama2 ye..hehehe..just nak tahu..:-)

Helena said...

hehe.... kelakar la Ameer.....

last friday, buatkan dia Ben 10 cards sikit..... (selalu Helena but for the girls, tapi girly pictures la, jual masa canteen day..... pernah cecah 1k jualannya)

Now ni tengah buat Ben10 cards utk canteen day sekolah zaryff.... cikgu dia dah call hari tu..... last yr Helena buat dalam 300 aje..... maybe kali ni nak buat byk2 la macam kat sekolah kakak dia.

Jual $1 je.... which is quite cheap sbb tak cover cost pun..... saja2 jer Helena nak contribute...

Helena said...

thanks!

dah bujang anak Helena tu... hehe

eh Helena tak further study la..... Helena bimbing anak study for exam..... hehe. Helena ni malas bab2 nak further study ni....

Helena said...

thx jorazak.....

semoga zaryff jadi anak yang soleh.... anak lelaki sorang tu....
dan anak manja Helena tu hehe....

Tapi now in the process nak discipline him more..... sebab macam terlebih manja ajer.....hehe

Helena said...

wan shana...... hehe..... on his birthday tu i suruh dia pakai one seluar jeans yg quite new.... the last time he wore it was the last few days of puasa... okay ajer....

tapi last thursday.... jeans tu tak muat!! eh bukan tak boleh button up tau.... tapi tak lepas kat peha dia!! alahai..... memang makin montel la dia..... ni mesti makan byk during Raya ni....

this weekend kena shop for new pants for him la..... sigh....

Helena said...

Hi there rizza.... thanks for the wish.... memang dah nampak zaryff ni dah besar.... tak kasi Helena gomol2 dia lagi.... sob...sob....

Helena said...

thanks rose.....

eh highlight nama? mana ada... oooh you mean i blanco the names yer.

Nak tau kenapa.... i did mentioned about this in the earlier postings.... sebab the names i used for the kids are not their real names.... but more to nick names that they chose themselves... tapi nama2 tu memang similar la dgn their real names.... kononnya taknak expose identity sangat.....

Dulu pictures pun Helena tak bubuh.... tapi lama2 rasa macam tak best la pulak.... hehe

Pootz in Boots said...

Hi Helena!! Talk about putting on weight, Haakem is also having the same "issue". Ketat jer semua seluar... approaching his 9th birthday in a few weeks time and he's already 41kg but as he is 135cm tall, I'm not that worried. But he's still a mommy's boy, suka jer kene peluk2, gomol2...