Tuesday, March 06, 2007

After Exam Demands

Exam baru masuk 2nd day, tapi banyak betul permintaan2 yang Helena terima dari my kids. Tambahan pulak minggu depan cuti sekolah, so lagi berkobar la mereka planning. Kita ingat ye-ye la diaorang ni baca buku.... rupa2nya berangan apa nak buat lepas exam and masa cuti sekolah ni...... sabar aje la.....



Mia
I will fetch Mia from college this Friday at 2pm. Dia kata dia nak window shopping (boleh caya ke window shopping je?) and tengok wayang with her Convent friends. Aii, rindu sangatla dgn kawan dari primary school dia.


I hope she wont have much plans, as I plan nak mengopek dengan dia.... haha...







Anastassia

Anastassia has seen me blogging a lot lately at home. So, she a bit anxious to continue her blogging (she created a blog but only penned her thoughts once). The problem is that she forgot her blogspot address! hehe.... Worst case scenario, I'll ask her to create a new one.




Puteri

I owe Puteri several story books. On top of that, I have promised her that we'll go buy her "My Little Pony" birthday present this coming Thursday, (as she wanted to do her bit of shopping after the exams). I think I'm gonna burn a hole in my pocket during this shopping trip..... She's looking forward to the books and birthday present.





Zaryff

Zaryff has been pestering for new CD games to be played on the computer. He plans to hog the computer (HELP! with Anastassia using the laptop and Zaryff playing games on the computer, WHERE does that leave me???) (Tapi the picture on the left is misleading la. I dont think he plans to learn or do anything with earth or the environment. Its more to racing kereta....hehe... SIMS2 pun dia suka.... eh boy boleh main SIMS ke?) He also plans to bring his bicycle to the Lake Garden, as he just recently learnt how to ride a 2 wheel bike.


Best betul planning budak2 ni masa exam-exam ni kan. But yang best sangat (or NOT) is when their parents over write their plans as WE the parents have other things in mind...... Hehe....

6 comments:

Kak Lady said...

Helena...first of all...kak lady missed the entry pasal Birthday Puteri..so HAPPY BELATED BIRTHDAY to Puteri...semoga dia akan terus membesar menjadi anak yang membanggakan Helena sekeluarga....

Hehehe...rupa2nya belum abis exam diorang dah plan untuk cuti ye...

Kak lady ni diorang cuti ke tidak...sama aje...sebab...kalau hubby balik ...ada lah kelainannya...mungkin dpt pergi bercuti kat maner2 ke...kalau tak..kitorang terperap lah kat umah menjalankan aktiviti masing2...

Qisst said...

your kids mmg.IT savvy,unlike my son.Arif only knows how to ride a bike during his free time,hi..hi..

~ahni~ said...

'Yg best sgt', itulah yang best sangat. Mum rules!

Helena said...

Kak Lady : Thx for the wish. Puteri ni kurang dapat manja masa dia baby dulu, sebab usia setahun dah dapat adik. Tapi now, manja dia mcm nak mengalahkan Zaryff.... hehe ..... Also one of the reason yang dia ni independent.

Most of the time kitaorang tak cuti sangat... tahun lepas lagila tak cuti sebab Mia ada UPSR. Hopefully tahun ni pergi somewhere dekat2 la.... Jenjalan dekat2, org pompuan dapat rehat, kalau jauh tu jenuh juga.... tak cukup seminggu gamaknya...hehe

Nampaknya anak bulan menandakan kak lady sekeluarga bercuti ngan hubby kut...

qisst : Not really IT savvy.... basic knowledge tu adala.... yg buat Helena pening, if they meddle with something, then program go haywire, Helena jugak yg kena settlekan..... kalau Helena pandai betulkan sendiri takpalah..... ini tak....

Ahni : When I do that, banyakla muka2 monyok mengadap.... hehe tapi selalunya sekejap aje.

Selalunya yang buat boring plans is their father, eg ajak kids sight seeing ke melaka .... boring gile bebudak tu berjam2 dalam kete.... hehe

intan said...

helena, now that my girls have outgrown their toy-phase, i really missed buying cute toys for my girls!

ur son suka bina rumah dalam sims2 kot coz that game is even addictive to old people like me! Xcept you better watch out when the sims2 start to bercinta! Ha! Ha!

Helena said...

Intan: Thats why i selalu kena monitor zaryff kalau dia main SIMS2. Tapi pandai pulak dia, dia kata SIMS boring, SIMS2 baru best.... hehe... thats why i kena beli CD racing car dia banyak2....